Cello

Celloen er et smukt instrument. Kulturskolen har celli i forskellige størrelser, så du kan starte på instrumentet uanset alder og kan leje et instrument af Kulturskolen. Celloen klinger lidt dybere end violinen og passer godt til sammenspil. I undervisningen vil vi arbejde med at lære melodier og lære teknikken omkring instrumentet. Vi lærer noder igennem Music Mind Games, som er sjove musikspil, og vi spiller også sammen med violinen. Der undervises i cello på flere skoler i Vesthimmerland og i ALFA, Vesthimmerlands Musikhus. 
 
Som voksen er det muligt at være med i Kulturskolens Folkemusiksammenspil, hvis man er rutineret på instrumentet.
 
Hvis du gerne vil læse mere om instrumentet og høre, hvordan en cello lyder, kan du klikke videre tiAalborg symfoniorkester
 
Til skolebørn, teeangere og unge under 25
Når du har spillet omkring et år, kan du også være med i Kulturskolens strygerorkester ”Himmelstrygerne”. Når du går til cello, er der også forskellige tilbud om orkesterweekends og sommerskoler. F.eks. er der et tilbud om at være med i NUS, Nordjyllands Ungdomssymforniorkester og Strygerorkester ca. 4 weekends om året. I sommerferien er der mulighed for sammen med andre strygereelever at deltage på ”Haugaards internationale Fiddleschool” i Tyskland.