Musikforløb i institutionen

Musikforløb i institutionen

Velkommen til musik i børnehaven med musikpædagog, Gitte Chren. Gitte er bl.a. ansat som musikpædagog i Kulturskolen Vesthimmerland netop til førskoleområdet. Her følger en lille beskrivelse: 

Mit navn er Gitte Chren, jeg er 479 år og bor i Skørping. Jeg er uddannet fra Nordjysk Musikkonservatorium og har i en del år arbejdet som musikformidler med masser af børn i forskellige aldre. Jeg synes, det er vigtigt at børnene bruger deres sanser til at mærke de mange forskellige følelser, som findes i musikken. 

Gennem musik og rytmik skaber barnet relationer og lærer noget om sig selv via fantasi, følelser, bevægelser og sprog.  Bevægelse, sang og rytme er en naturlig del af legen, og barnet stimulerer alle sine sanser, når det går på jagt i musikkens verden.

I musikundervisningen kommer vi til at synge fagtesange, temasange, traditionelle sange, sanglege, bevægelsessange, afslapningssange, nye sange og mange andre sange. Sammenspil på diverse små-instrumenter bliver også en naturlig del af undervisningen, og vi skal bruge kroppen, danse, spille og synge og høre forskelligt musik. Ved hjælp af Legende Musikteori skal vi lære at spille en masse rytmer. Jeg medbringer guitar, rasleæg, tørklæder, ærteposer, ”Gittes Musikkuffert” og mange andre spændende småredskaber, som fanger børnene og motiverer dem til at musicere. 

Det praktiske:

  • Prisen er 450 kr. pr. lektioner á 45 minutter.
  • Der undervises i forløb af 9, 18, 27 eller 36 gange - minimum 2 x 45 min. pr gang.
  • Der er plads til 12 børn + pædagoger på hvert hold. 

 

 

Billedkunst i institutionen

Billedkunst i institutionen
KunstKuffert-forløb for dagpleje-, vuggestue- og børnehavebørn
 
Ved billedskolekonsulent Jane Wieben
Kulturskolen tilbyder et æstetisk billedkunst forløb for børn fra vuggestue/dagpleje alderen til de ældste børnehavebørn. Projektet forløber over 4 gange.
I projektet tages udgangspunkt i læreplanstemaet for Kultur, æstetik og fællesskab. Kunstforløbet hviler på et grundlag om at formidle glæde ved æstetiske oplevelser og børns skabende praksis.
 
I dette forløb er processen i centrum. Hvilket også betyder, at alle børn uanset baggrund, kompetencer og forudgående erfaringer med kultur kan deltage og få oplevelser og erfaringer med sig. Når vi arbejder med billedkunst processen får vi indtryk, arbejder æstetisk, og får lov at udtrykke os hver især. Her er der ikke noget "rigtigt eller forkert." Her er ro på, mulighed for samtale og fokus på processen, hvilket giver hvert barn stor mulighed for, at fortolke indtrykkene og give udtryk for sine oplevelser på sin helt egen måde gennem kunsten.
I projektet skabes et læringsmiljø som er udviklende for børnenes kognitive, æstetiske, personlige og sociale erfaringsdannelse.
Der tages udgangspunkt i sanserne, især den taktile sans, synssansen og lugtesansen. Gennem dette får vi en masse indtryk ved at bruge kroppen, røre, undersøge, dufte til tingene, blive beskidte, få ideer som vi eksperimenterer med at udtrykke gennem kunst. 
 
Det praktiske
KunstKuffert-forløbet  er 4 gange á 2 timer. Der er plads til 8 børn + et passende antal voksne (Jane regnes ikke med) Det er de samme børn, som er med alle fire gange.  
Pris:  4960 kr. for et forløb inkl. materialer.
Ca.  ½ time til klargøring, 1 times kunst med børnene og ½ times oprydning. Forløbet kan bookes  tirsdage, onsdage og torsdage i tidsrummene kl. 9-11 eller 12.30-14.30. Først til mølle…
Jane kommer med al materiale, gør klar og rydder op bagefter. 
Hvert forløb tilpasses aldersgruppen. 
 
1. og 2. kunstbesøg:
Her går vi på opdagelse i ler. Hvad kan det? Hvordan føles det? Kan vi forme det? Efter disse indtryk får de  børn der har lyst, mulighed for at udtrykke sig ved at lave aftryk i leret, lave små ophæng og forme figurer.
 
3. og 4. kunstbesøg:
Her går vi på opdagelse i farver ved hjælp af farvekridt. Vi følger farvernes spor på papir, og hvilket udtryk farverne får, når de blandes. Efter disse indtryk får de børn, der har lyst mulighed for at male på runde skiver.
 
Det I skal sørge for er:
• At booke et forløb hos kulturskolen på mbs@vesthimmerland.dk, deadline 15. maj. 
• Et bord med god plads til alle i et lokale med ro.
• Voksne der har lyst til at følge børnenes initiativ, samtidig med selv at blive udfordret via den æstetiske læreproces 
• Ved første besøg afsættes 10 min. til forventningsafstemning inden kunstprojekt start

Musik- og billedkunstforløb

Musik- og billedkunstforløb
Edderkoppen Eddie
Edderkoppen Eddie er en fantasifuld edderkop. Han elsker at spinde edderkoppespind på sin helt egen måde.
Det hjælper vi ham med. Vi skal synge, danse, lave spindelvæv og pynte spindelvævet med en masse farverige  og skinnende ting
 
Det praktiske:  
Antal gange: 3 gange af 2 klokketimer. 
Pris 2520 kr. Bestilling af forløb skal ske til Malene Wennerlin, mbs@vesthimmerland.dk
 
Vi sørger for:
• Vi kommer med al materiale
• Vi gør klar inden vi går på opdagelse med kroppen
• Vi rydder op når vi har været på opdagelse med kroppen
 
I sørger for:
  • Et lokale hvor gulvet kan gøres frit
  • At finde max. 12 børn og to voksne der vil med På opdagelse med kroppen.
 
 
Musene Malthe og Magnus
Vi tager udgangspunkt i historien om musene Maren og Malte som roder rundt  i Gitte og Janes bil. Det er Gitte og Jane meget trætte af. Derfor vil del gerne have, at børnene hjælper dem med at lave et nyt sted til Maren og Malte, hvor de kan bo i stedet for. Børnene skal gennem arbejdet med kunsten, lave en dejlig hule til Maren og Malte ude i skoven.
 
Det praktiske:  
Antal gange: 3 gange af 2 klokketimer. 
Pris 2520 kr. Bestilling af forløb skal ske til Malene Wennerlin, mbs@vesthimmerland.dk
 
Vi sørger for:
• Vi kommer med al materiale.
• Vi gør klar inden vi går på opdagelse med kroppen.
• Vi rydder op når vi har været på opdagelse med kroppen.
 
I sørger for:
  • Et lokale hvor gulvet kan gøres frit.
  • At finde max. 12 børn og to voksne der vil med På opdagelse med kroppen.